HOTSPOT: Koffietentje in Hoorn “Het koffielokaal”

In Nederland wordt ontbijten buiten de deur steeds populairder. Gelukkig! Because I love it. Op zoek naar een ontbijt, lunch en koffietentje in het centrum van de Noord-Hollandse stad Hoorn? Dan is “Het koffielokaal” echt een freaking leuke hotspot.

Ontbijtje

Ontbijten buiten de deur vind ik altijd zo’n zaligmakend moment. Rustig wakker worden met leuk gezelschap (althans, als je het zelf voor het uitkiezen hebt), lekkernijen en koffie die je niet zelf hoeft te zetten. Ultiem geluksmomentje.

Via via kwam ik terecht bij “Het koffielokaal” en daar heb ik op een zomerse ochtend heerlijk in het zonnetje een ontbijtje genuttigd.

To go

Terwijl ik genoot van een vrije ochtend kwamen er regelmatig mensen langs met een koffietogo die zij haalde in deze hippe tent. Naast koffie to go hebben ze tegenwoordig ook yoghurt to go. Omdat “Het koffielokaal” al vanaf 08.00 open is, kan ik me voorstellen dat dit voor velen een ideale start van de dag is.

Menu

Ik ben een zoetekauw en daardoor is deze kaart voor mij echt een walhalla. Allerlei speciale koffies met lekkere siroopjes, verschillende theetjes, vers gebakken taarten en heerlijke bonbons. Voor de gezonde mensen onder ons staan er ook een aantal verse sapjes op de kaart. De zelfgemaakte ijsthee is ook een echte aanrader. Zelf koos ik voor het ontbijt menu. Voor een aantrekkelijk prijsje een kop koffie, vers gebakken croissant en een bak yoghurt met vers fruit die echt heeeeerlijk was. Ook inclusief was de versje jus. Goed voor de pitamientjes! Dit alles voor €8,50.

De yoghurt bowl met vers fruit was aangevuld met wat raw chocolate, nootjes en een zelfgemaakte jam.

Sfeertje

Naast het lekkere ontbijtje vind ik het sfeertje die er hangt ook lekker ontspannen. Het tentje is klein maar fijn en over de inrichting is zeker nagedacht. Een huiskamer idee met wat industriële accenten. Er liggen boekjes en tevens een prima plek om achter je laptop te kruipen en wat te werken. Je merkt dat er met passie en liefde wordt gewerkt achter de schermen en tevens op de werkvloer.

Heerlijke tent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.