Testen voor dummies: de Horizon zonbescherming

Afgelopen week heb ik deze leuke combinatie zonbescherming getest. De scrub, de zonnebrand en de aftersun. Benieuwd naar wat ik er van vind? Lees dan snel verder..

De zon is mijn grote vriend maar niet zonder de juiste bescherming. Je huid beschermen tegen de zon is super belangrijk. De afgelopen weken hebben we het echt getroffen met het weer en ik hoop dat dit nog een aantal maandjes door blijft gaan. Heerlijk die warme zomerse dagen.

Ik weet niet of het me tegenwoordig meer opvalt, maar ik heb het idee dat er veel meer campagnes en reclames zijn om goede zonbescherming te motiveren dan voorheen. Misschien komt het ook omdat ik steeds meer het belang er van in ga zien. Bij het ouder worden komen rimpels kijken en als ik dit ook maar enigszins kan uitstellen of verminderen dan wil ik daar alles aan doen. Rimpelig ten onder gaan is geen schande, maar dan liever wel als ik een jaar of 75 ben.

Ik vond het daarom wel leuk om deze trio aan zonbescherming te testen.

Zonbescherming Action

Ik gebruik normaliter eigenlijk zonbescherming van Nivea en Australian Gold. Natuurlijk een heel ander prijssegment dan deze flacons waar ik tijdens een wandeling door de Action tegen aan liep en dus appels met peren vergelijken. Daarom alleen mijn ervaring met deze lijn zonder het te vergelijken met anderen. De verpakking is in ieder geval geslaagd!

 • Horizon pre-sun body scrub €1,79
  Door je huid te scrubben verwijder je dode huidcellen en onzuiverheden. Ze zeggen dat dit wonderen doet voor een egalere tint. Of het inderdaad bijdraagt aan een egalere tint vind ik lastig te testen. De scrub zelf vind ik redelijk fijn van structuur en daardoor prettig in gebruik. De substantie die uit de flacon komt is een beetje gel-achtig en zandkleurig waardoor je je zo op het strand waant. De flacon beweert dat de substantie bestaat uit natuurlijke ingrediënten. Ik ben een dummie op dat gebied dus dat vind ik lastig oordelen. Wanneer je aan de dop van de flacon ruikt vind ik de geur niet zo lekker. Wanneer je hem op je huid aanbrengt ruikt hij lekker zomers en een beetje bloemig. Helaas blijft de geur na het afdrogen maar kort ruikbaar.
  + Vriendelijk in gebruik
  + Natuurlijke ingrediënten
  –  De geur is snel vervlogen
 • Horizon sun protection cream SPF20 €2,49
  SPF 20 valt onder medium bescherming. Het is belangrijk om te kijken naar welke bescherming jou huid nodig heeft. Een hogere factor kan nooit kwaad. Zelf heb ik een blanke maar vrij donkere en snel kleurende huid. Met SPF20 kom ik prima weg. Naast dat de crème de huid beschermt belooft het ook de huid te verzorgen. Goed om te weten is dat de zonbescherming niet waterproof is. Veel smeren na zwemmen en transpireren. Dat rijmt *whoop whoop*!
  Ik vind de geur van de crème lastig te plaatsen. Hij is aanwezig, niet lekker maar ook niet storend. De crème smeert wat lastig in. Heb je wel eens showergel op een droge huid aangebracht? Waarschijnlijk niet want het is totaal niet logisch…. maar er blijft dan een beetje een waas op de huid liggen. Dit spoel je bij showergel weg en bij deze crème moet je wat meer blijven smeren. Als je je rug laat insmeren is dit wel een voordeel. De crème blijft wat plakkerig aanvoelen na het aanbrengen.
  + Biedt bescherming en verzorging
  +- De geur is zo zo
  – De créme blijft plakkerig aanvoelen
  – Smeert wat lastig in de huid
 • Horizon after sun bodylotion €1,95
  De after sun zorgt voor intensieve hydratatie van de huid wat dus nooit kwaad. Het kalmeert de huid na een dagje zonnebaden en is rijk aan vitamine E. De substantie smeert prima en is beter in te smeren dan de zonnebrand crème.  De crème belooft snel in de trekken. Helaas blijft ook deze substantie zo’n 30 minuten plakkerig aanvoelen. Eerst smeren en nog even als een nudist blijven rondlopen alvorens je je lekker kan aankleden dus. De geur is hetzelfde als die van de zonnebrand. Ik vind het niet heel lekker ruiken maar ook niet vies. Een beetje chemisch.
  + Intensieve hydratatie, vitamine E
  + Kalmeert de huid
  + Smeert lekker in
  +- De geur is zo zo
  – De créme blijft geruime tijd plakkerig aanvoelen

Al met al..

De prijs kwaliteitverhouding is prima in balans en zeker het proberen waard! Nogmaals niet te vergelijken met producten uit het duurdere segment. Voor meer informatie over het “merk” klik hier. Voor iemand die van royaal aanbrengen houdt, doet het in ieder geval een stuk minder pijn in de portemonnee. Ik heb dat niet plak gevoel hoog in het vaandel staan…… daarom een:

6,8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.