Bucketlist: Cuba bezoeken

Een van mijn grootste wensen was een bezoekje plegen aan Cuba. Bezoekje plegen klinkt wat klinisch, ik wilde er gewoon heen. Het leven vieren, vakantie vieren, cultuur opsnuiven, reizen, geschiedenis ontdekken, terug in de tijd, genieten!

Cuba straat

Cuba

Cuba kwam onder mijn aandacht dankzij de vele verhalen van mensen die er geweest zijn. Ik ben me gaan verdiepen in het land en stond te popelen om heen te gaan.

Cuba stond bij mij bekend als een land met geschiedenis, Fidel Castro, oude nostalgische auto’s waar ik echt super benieuwd naar was, gekleurde gebouwen, salsa muziek, Cuba libre, MOJITOOOO en een Caribische vibe. En sigaren, alleen heb ik daar niets mee maar dat was zeker merkbaar.

Cuba auto

Reisgezelschap

Ik besef me heel goed dat het een luxe positie is om daadwerkelijk je koffers in te pakken en te kunnen gaan. Toen was ik nog gezegend met het feit dat ik thuis woonde.. Nu heeft op jezelf wonen ook zo zijn vele voordelen, maar dat hoort niet thuis in deze blog. A fijn, ik woonde dus nog thuis en had een poos fulltime gewerkt. Ik zou gaan wisselen van baan en had daartussen bewust een periode gepland waarin ik wat reisjes kon gaan doen. Een ex collega die ik prive nauwelijks kende gaf aan dat hij ook wel die kant op wilde. Zo “yolo” als dat ik toen in het leven stond hebben we dat gewoon gepland. Samen is leuker dan alleen. Niet altijd, soms wel. Ik had gewoon ook het lef niet om alleen die kant op te gaan. Dat zeg ik je eerlijk.

Genieten, genieten en nog eens genieten!

Eenmaal daar aangekomen keek ik tijdens de busrit van het vliegveld naar het hotel echt al mijn ogen uit. Die oude gekleurde auto’s, echt geweldig. Er gingen zelfs nog ezels met wagen over straat. Veel groen, veel zand, mooie gebouwen, aggenebbes gebouwen, vreugde, armoede en prachtige stranden.

IMG_9233

We waren via TUI die kant op gevlogen. Omdat ik zelf bij een reisorganisatie heb gewerkt ben ik nooit zo’n fan van die openingspraatjes maar deze keer was het op een super mooie locatie. Er werd muziek gespeeld en een Cuba libre uitgedeeld. Goed geregeld dus. Zij vertelde welke excursies je allemaal kon doen. De keuze was reuze. Trinidad stond ook op ons lijstje. Dit was met een helikoptervlucht alleen de helikopter was al een tijdje stuk en zou gemaakt worden. Dit alleen met Cubaanse mentaliteit dus dit kon nog wel even duren. Nadat ik dit hoorde, bedankte ik vriendelijk. Geen helikoptervlucht voor mij.

Zwemmen met dolfijnen

Een droom die uitkwam. Ik had dit dus nog nooit gedaan. We waren best wel wat centjes kwijt. Ik geloof een euro of €85 maar ik zou het zo nog een keer doen. We gingen met een (speed)boot naar een “Dolfinarium” in de zee. Dieren in gevangenschap, ik vind daar altijd wel wat van. Helemaal als ze gebruikt worden als toeristische attractie. Wellicht hypocriet om er wat van te vinden, want ik ben wel gegaan.

Ik heb gezwommen met dolfijnen. Iets wat altijd al op mijn bucketlist stond. Ik vond ook dat ze het super tof deden. Je ging in kleine groepjes het zoute water in. Er waren 2 dolfijnen dus ook dit kleine groepje werd weer opgesplitst. Op die manier mocht je de dolfijn voelen op aanwijzing van de dolfijnentrainer. Hierna mocht je om de beurt een rondje zwemmen met de dolfijn. Althans, eerder andersom. De dolfijn met jou. Je kon je namelijk vasthouden aan zijn vinnen terwijl hij je meetrok door het water heen. Echt fantastisch. Daarna nog om de beurt een kusje van beide dolfijnen en daar werd een foto van gemaakt. Je kent ze wel, die standaard vakantie kiekjes.

En last but not least mocht je aan het einde voor een kleine vergoeding extra (omgerekend €15 geloof ik) een toffe stunt doen waar beide dolfijnen voor nodig waren. Het was nog de vraag of ze er zin/kracht voor hadden. Zo niet, dan hield het op. Nou zeg nou zelf…. gave foto toch! SUPER AMAZEBALLS, echt waar!

Cuba dolfijnen

Op bezoek in Havana

Havana, de hoofdstad van Cuba is natuurlijk een must see wanneer je in Cuba bent. De prachtige gekleurde gebouwen en straten met daarbij de gekleurde oldtimers zijn alleen al de moeite waard om daar een dag of meerdere dagen rond te banjeren. Puur genieten. Een stad vol geschiedenis en bezienswaardigheden. Klik hier om alle ins en outs te weten te komen.

IMG_9301

Maak contact met echte Cubanen en leer salsa dansen

Omdat we in het laagseizoen gingen leek het personeel relaxed en tijd te hebben/maken voor gasten. Zo raakten we aan de praat met een aantal personeelsleden van het hotel welke ons samen met een paar andere Nederlanders mee namen in het uitgaansleven. Zo kwamen we in een club terecht vol Cubanen die echt uitermate goed salsa kunnen dansen. Het was in het begin beschamend, wij Nederlanders met onze houthakkers heupen. Een paar mojito’s verder heb ik me er toch maar eens aan gewaagd. Het was een mooie toevoeging geweest in funniest homevideo’s gok ik, maar het plezier was enorm. En daar gaat het immers om.

Best Vacayyy everrrr.

Bedankt voor het lezen en een fijne dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.