Update: huis gekocht!!!

Bos bloemen

Hoi allemaal,

Leuk dat jullie weer een kijkje komen nemen. Ik ben druk bezig om de website en de instagram page overzichtelijk te maken. Een echte goddelijke instagram feed zit niet perse in mijn aard. Van nature ben ik namelijk redelijk chaotisch en totaal niet creatief.

Het is inmiddels alweer een pittige tijd terug sinds mijn laatste update. Dit kwam omdat mijn leventje vanaf half november een beetje in een sneltrein terecht kwam.

Waarom?

Mijn vriend en ik waren langzaamaan aan het kijken naar huisjes. Zo nu en dan bezichtigingen maar steeds werd het hem niet omdat er iedere keer iets mankeerde. Nouja, er mankeerde eigenlijk niets maar dan zouden we concessies moeten doen aan onze wensen. Gezien we niet perse haast hadden om te verhuizen vonden we het doen van concessies niet nodig. Onze wenslijst was redelijk lang. Mijn vriend wilde graag een wat ruimere tuin, ik wilde graag een bad in de badkamer, hij vond een garage eigenlijk wel plezierig en ik wilde weer graag een huis met een wat ruimere tuin en ga zo maar door. De kans dat we ondanks onze wensenlijst iets zouden vinden was daardoor wat kleiner, zeker in deze gekke huizenmarkt! Maar je raadt het al…. Laten we nou net tegen ons droomhuis zijn aangelopen.

Nou hop, bezichtigen!

Ik was nog met een vriendinnetje op vakantie in Gambia terwijl vriendlief dit huis vol enthousiasme doorstuurde. De wifi in het hotel was compleet ruk. Flink aantal jaren terug in de tijd zoals eigenlijk alles in dat land, wat het land overigens niet minder tof en interessant maakt gezien al de geschiedenis.. dus dat mocht de pret niet drukken. Ik ben snel een simkaartje gaan kopen met een Gambiaans nummer zodat het wel mogelijk werd om via 4G de Funda pagina te checken. Vol goede moed ben ik toen al het beeldmateriaal gaan bekijken en de omschrijving gaan doorlezen, nou WAUW!!! Like a dream come true. Alles er op er aan. Mijn vriend heeft daarna als een speer een bezichtigingsafspraak gemaakt bij de makerlaar. Hopelijk zou ik weer op tijd terug zijn in Nederland om te kunnen bezichtigen zonder dat het huis alweer verkocht zou zijn. Wanneer een huis aan zoveel wensen voldoet zijn er natuurlijk meer gegadigden waardoor het best spannend was en heel heel heel heel heel snel keuzes gemaakt moesten worden.

Verkocht!

Na de bezichtiging waren we enorm enthousiast maar mét ons ook nog een hoop anderen. De bedoeling was dus dat we gingen bieden. We hadden de makelaar laten weten dat we interesse hadden en sowieso een bod wilde uitbrengen maar vroegen ook of het mogelijk was om op korte termijn nog een 2e bezichtiging te kunnen doen met onze lieve papa’s. Dit kon diezelfde nog alleen had de verkopende partij laten doorschemeren dat zij bij een 2e bezichtiging graag aanwezig wilde zijn om kennis te maken met de eventuele kopers. Dit omdat ze gevoelsmensen zijn en een enorme liefde voor hun huis hebben. De wens van de verkopende partij was dat het huis is goede handen kwam en de kopende partij er met net zo veel zorg en liefde in zal  gaan wonen als dat zij hadden gedaan.

DING DONG deur open en wij, mijn vriend en ik, gingen rustig rondkijken terwijl onze vaders het verkopende echtpaar inpakte met hun charmes en levenservaring. Top combinatie. Mijn vriend en ik liepen door het huis met een glimlach van oor tot oor omdat we zeker wisten dat dit ons droompaleis zou kunnen worden. Het echtpaar ving dit denk ik op waardoor er een soort van gunning ontstond. Hun gevoel bij ons, wat zij erg belangrijk vonden, was goed en die van ons al helemaal. Mijn vriend vroeg voor de grap waar we konden tekenen en toen zijn we eigenlijk al grappend maar welgemeend tot een akkoord gekomen waar de makelaar erg van leek te schrikken omdat er nog meer gegadigde waren. Maar hey, er kan er maar 1 de winnaar zijn. WIEHAAAA! Het was prachtig om te zien hoe trots en zuinig de mensen op hun huis waren.

We hebben het allemaal een nachtje laten bezinken en de volgende dag alles doorgezet. Voor zowel de verkopende partij als voor ons voelde het super goed en kwam het daardoor niet tot bieden. Gevoel, ik hou er soms van. Iets ongrijpbaars maar zo belangrijk!

Regelen, regelen, regelen

Wanneer je een huis koopt, komt er een hoop op je af. Zeker als je nog in een koophuis woont wat ook nog weer verkocht moet worden. En dat lekker allemaal rondom kerst en oud & nieuw…  Drukke tijden dus maar wel hele leuke tijden. Om hier optimaal van de kunnen genieten heb ik alle randzaken even gelaten voor wat het was.

Het huis waarin we woonden was snel verkocht wat ons een super relaxt gevoel gaf. Hierdoor konden we plannen gaan maken voor in het nieuwe huis. We willen de keuken gaan aanpakken, de vloerbedekking die nu nog op de bovenverdieping zit, toilet beneden, plinten, tuin.. Kortom, een hoop! Hier hebben we een hoop voor moeten rekenen, regelen en plannen.

Bijna zo ver

Aankomende week krijgen we de sleutel en dan gaat het feest beginnen. Ik ben zo enthousiast als een klein kind voor zijn verjaardag. Slapeloze nachten en vol van de zenuwen. Herkenbaar? Het wordt mijn eerste koophuis en ik vind het mega spannend. Hopelijk hebben we alles geregeld en loopt onze planning enigszins zoals gepland.

Blog weer oppakken

Vanaf deze week wil ik mijn blog weer gaan oppakken. Het blijft voorlopig even bij een wekelijkse update. Op mijn Instagram account zal regelmatiger een update voorbij komen. Nu eerst nog even lekker genieten van alle indrukken die op me af komen!Bedankt voor het lezen en een fijne dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.