Double D: Daily diary #1

Walking with a donut

Een terugkerende blog waarin ik je een weekje meeneem in mijn rare leventje en hier per dag wat over schrijf. Dit is nummer #1 van de terugkerende reeks. Heel veel lees plezier!

Maandag

Dag 6-11-2017

Och, wat is het toch fijn om na je werkweekend een vrije maandag te hebben. Vriendlief is aan het werk dus even alle tijd voor mezelf en het huishouden. Ik ben alles behalve een perfecte huishoudster en dit stel ik het liefst zo lang mogelijk uit. Maar op een vrije dag als vandaag geeft het wel voldoening om in ieder geval nog iets nuttigs te hebben gedaan. Vanavond eet ik bij mijn schoonmoeke dus koken hoef ik niet. Thank godddd.

Vandaag ook even de tijd genomen om zelf donuts te bakken. I love donuts, echt waar. Voor van die verse met glazuur en chocolade kan je me midden in de nacht wakker maken. Die echte vette weetjewel. Als je wil weten hoe je zelf donuts kan bakken, klik dan hier. Ik heb er een blog aan gewijd die ik deze week online heb geknald.

Versierde donuts!
Versierde donuts!

Dinsdag

Dag 7-11-2017

Een vrije dag samen met vriendlief. Finally. Afgelopen tijd leven we een beetje langs elkaar heen. Druk, druk druk. Vandaag hebben we 2 huizen bekeken. Een poosje terug ben ik bij mijn vriend ingetrokken. Hoewel we nu samen nieuwe meubels hebben uitgezocht voelt het toch nog niet helemaal eigen. Het is gewoon niet mijn huis, niet zelf uitgezocht ofzo. Ik weet niet waar het aan ligt. Gelukkig kriebelt het bij ons beide om een ruimer huis op een grotere kavel te kopen ooit. Dus we zijn rustig om ons heen aan het kijken met als doel ons droomhuis te vinden waarin we samen oud gaan worden!

We hebben al een aantal huizen gekeken. Helaas is er steeds met ieder huis wel wat aan de hand. Een van de huizen van vandaag was beneden bijvoorbeeld het perfecte plaatje. Precies wat wij in ons hoofd hebben. Helaas door de schuine daken viel de ruimte boven tegen en wordt het hem toch niet. De zoektocht gaat dus weer verder. Best lastig hoor maar wel super leuk! Ik ben echt een beetje funda verslaafd.. #guiltypleasure

Woensdag

Dag 8-11-2017

Oehhhh, zo geen zin in vandaag! Ik mag werken maar sta niet op de plek waar ik normaliter werk. Ik werk in de jeugdzorg en ik werk het lekkerste en het prettigste als ik kan werken vanuit het contact wat je met een jongere hebt opgebouwd. Wanneer ik op een andere plek ingezet wordt, wat zo af en toe gebeurt, ken ik de jongeren niet of nauwelijks. Dan ben ik niet op mijn best kan ik je vertellen. Ik vind het lastig om de jongeren dan de juiste begeleiding te bieden. Wel weer erg leerzaam! Uiteindelijk mijn werkdag prima overleefd.

Donderdag

Dag 9-11-2017

Mijn oudste nichtje is vandaag jarig. Afgelopen zaterdag moest ik ook al werken toen zij haar bday vierde. Vanmiddag weer. Dus om toch nog een beetje een leuke tante te blijven heb ik tussen de middag een broodje meegegeten. Daarna de kinders naar school gebracht met mijn zus. Wat een heerlijk sfeertje hangt er toch op zo’n basisschool. Allemaal nog zo jong en onbezonnen en dol enthousiast over hun lampionnetjes in verband met Sintmaarten aankomend weekend. Klapperende eierstokken, eerlijkwaar!

Donderdag outfit
Donderdag outfitjeeee

Vrijdag

Dag 10-11-2017

Nadat ik een paar uurtjes gewerkt heb, heb ik een vriendinnetje opgehaald van thuis om vervolgens een vakantie te gaan boeken. WIEHAAA! We hebben zo ontzettend lang getwijfeld tussen verschillende bestemmingen. Voor mij is het zeker niet mijn eerste vakantie van dit jaar dus om die reden wilde ik het redelijk budget houden. Ik heb nog 4 weken vakantie staan waarvan ik er op verzoek van de baas een paar mocht gaan opnemen. Luxe positie. Echter zie ik het gewoon niet zitten om 2 weken in de vrieskou of in de regen te zitten. Wat klinkt dat verwend he? Maar ik vind dat dan zo somber in mijn uppie terwijl iedereen aan het werk is..

Dussss, Gambia it is. Stukje cultuur, een land waar ik nog nooit ben geweest en mega veel zon! Ik kan niet wachten.

Mochten jullie tips hebben dan hoor ik dit graag!

Nadat we de vakantie hebben geboekt ben ik met mijn vriendinnetje naar de bios gegaan: The mountain between us. De film scoort een 6,3 op IMDB. Ik gebruik IMDB altijd als graadmeter, ik weet eigenlijk ook niet hoe dat is gekomen. Zelf vond ik de film meer waard dan een 6,3. Het is wel een beetje een vrouwelijk film. Namelijk een lieve hond en 2 vreemden die door een vliegtuigcrash naar elkaar toegroeien. Een avontuurlijk drama, heerlijke wegkijker! Ennnn Idris Elba speelt erin, ook niet verkeerd!

Zoals ik sponsor ben geweest van de sportschool ben ik ook sponsor geweest van VUE cinema’s. Nu het weer slechter weer is en de leukere films weer uitkomen zit ik weer geregeld in de bioscoop en daarmee ben ik sponsor af. Inmiddels haal ik het abonnementje van €19 per maand er echt wel uit en kan ik het iedereen aanraden. Alleen in deze sombere wintermaanden dan he… Daarna weer stopzetten ;).

Vue movie pass
Vue movie pass

Zaterdag

Dag 11-11-2017

Mijn vrije weekenddddd, WHOEEEE! Ik kwam er achter dat het vandaag “singles day” is. Dit door allemaal spam in mijn mailbox wat aangaf korting te geven in verband met deze dag. Ik heb eens even gekeken wat “singles day” dan inhoudt. Het is afkomstig uit China, vrijgezellendag. En er zit een heel verhaal achter. Een populaire feestdag bij Chinese jongeren die er trots op zijn dat ze vrijgezel zijn en dat willen vieren.

Tegenwoordig spelen alle winkels hier dus blijkbaar op in. Kortingen=meer bezoekers naar de winkel=extra omzet=KATSJING!  Slim. Douglas had 25% korting op alles, dus ik heb het een en ander ingeslagen wat bijna opraakte. Thanks China!

Daarna heb ik lief gewacht totdat het donker werd en de lieve kindertjes langs de deur kwamen met hun lampionnetje. Super lief. 11 november is namelijk niet alleen “singles day” maar ook “Sintmaarten”. Ik weet dat niet iedereen in Nederland dit viert, maar het is zo leuk! Ik vind het altijd super lief dat die kindertjes langs de deuren komen met hun zelf geknutselde lampionnetje. Veel kindjes kwamen alleen aan de deur (wel met paps of mams) en zongen dat uit volle borst. Schattig en hilarisch! Ik had een hoop snoep ingeslagen en daar heerlijke snoepzakjes mee samengesteld. Ik ben het gewend van huis uit om zakjes snoep uit te delen. In een wijk waar de huizen tegen elkaar aan staan is dat iets minder gewoon merkte ik aan de reacties. Ze waren er dol gelukkig mee. YEAH, favoriete buurvrouw it is!! (grapje).

Zondag

Dag 12-11-2017

Zondag is zondag. Samen uitslapen met vriendlief en heerlijk ontbijten. Ownee, toch niet. Meneer had een mega kater want die had ik  ’s nachts nog ergens vandaan geplukt. Dus…. zo langs mogelijk slapen en snoozen en dan net op tijd je bed uit om op tijd aan je verplichtingen te kunnen voldoen. Zo’n zondag weetjewel. Meneer dus door naar de voetbal, ik nog even verder chillen. Daarna als prima vriendinnetje natuurlijk even langs de lijn gestaan met mijn paraplu’tje. Wat een schijtweer. Voorlopig weer ff credits.. muhaha! De zondag afgesloten met thuisbezorgd op de bank en even genoten van het samenzijn. Wat kan dat toch extra heerlijk zijn als je een week lang langs elkaar hebt geleefd. Alleen maar liefde!

Hopelijk hebben jullie ook een lekkere week achter de rug!?

Tips voor Gambia zijn uiteraard meer dan welkom. I like to know….

XX

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.