Biologische BOS ice tea: dit wil je echt proberen!

Biologische BOS ice tea

Ice tea lovers opgelet! Bij mijn weten alleen (nog) verkrijgbaar bij de AH XL maar ik vermoed dat hier snel verandering in zal komen. Deze heerlijke ice tea van het merk BOS is er in allerlei smaken. Er is zelfs een energy drankje van en een variant met prik, maar deze ben ik in Nederland nog niet tegen gekomen. Sorry dat ik jullie lekker maak met niks. De smaken berry, peach, lime & ginger, green rooibos & yuzu zijn in ieder geval verkrijgbaar bij de AH XL in pakken. Tevens verkopen ze het in blikjes en daar heb ik ook de lemon versie van zien staan.

BOS ice tea..

Zelf heb ik kennis gemaakt met deze ice tea tijdens mijn vakantie in Zuid-Afrika. Daar schonken ze deze ice tea in verschillende restaurants voornamelijk in de smaken berry en peach. Berry is anders dan anders en daardoor ben ik er als een blok voor gevallen. Verrukkelijk! Wanneer ik nu dan ook ice tea berry drink, waan ik me weer terug in Zuid-Afrika. Echt een prachtig land trouwens!

BOS Ice tea berry
Mijn favoriet: BOS Ice tea berry <3

Weetjes

BOS ice tea is niet zomaar een ice tea. BOS ice tea komt van oorsprong uit Zuid-Afrika. Het merk BOS heeft zijn naam te danken aan “to go BOS’ wat zoiets betekent als ‘lekker gek’. Uiteraard in combinatie met het feit dat de ice tea gemaakt wordt vanuit rooibos. Dubbel zo leuk! De rooibos die gebruikt voor het product is biologisch met natuurlijke aroma, cafeïne vrij en zonder rare e-nummers en kleurstoffen en wordt 100% duurzaam verbouwd (klik voor meer info). De ice tea is dan ook iets anders van kleur dan de donkerbruine ice tea van andere merken (Pickwick, Lipton). Op de een of andere manier heb ik dan ook altijd het idee dat je tanden er minder snel van verkleuren. Maar dat zal wel niet. 😉 Of de ice tea dan ook echt gezond is, nee dat natuurlijk niet perse. Het blijft frisdrank. Er zitten zo’n 20 kcal in per 100ml.

Rooibos

Rooibos staat bekend om zijn gezonde en helende eigenschappen. Benieuwd naar de werking van rooibos en wat men onderzocht en getest heeft? Klik dan hier. Dan zal je ontdekken dat het positieve effecten kan hebben op de gezondheid. Nog meer reden om deze heerlijke BOS ice tea te proberen!

BOS ice tea
De lichtere kleur is niet helemaal goed zichtbaar zo… maar echt yummie is deze smaak ook weer!

Goed doel

BOS ice tea is er in pakken en blikjes. Éen nadeel van de pakken… ze moeten na openen echt rechtop in de koelkast staan anders is er kans op lekken. En geloof me, dat plakt als een malle in je koelkast!

Bij het kopen van pakken/blikjes draag je bij aan een goed initiatief. Voor elke 2000 pakken/blikjes die er worden verkocht plant het bedrijf, al sinds de oprichting, 1 boom.

Al benieuwd?

De pakken BOS ice tea van 1 liter zijn verkrijgbaar voor €1,59 per stuk. De blikjes van 250ml worden verkocht voor €0,99 per stuk. Dit is overigens geen gesponsord bericht ofzo. Ik ben gewoon een enorme fan.

Ken jij BOS ice tea al? Toevallig bekend met andere verkooppunten?
I like to know..

Liefs,

XX

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.