Corner bakey Amsterdam: zucht, mijn droom viel in duigen..

Een vrije dag en een vriendinnetje die ook vrij is. Wat ga je doen? Juist, even lekker buiten de deur een hapje eten en bijkletsen. Op social media kwam ik die overheerlijke foto’s van taart, milkshakes, donuts en perfect opgemaakte lunchen tegen van Corner Bakery. Goddelijk, dat wilde ik wel eens proberen. Dus hup in de auto en op naar Amsterdam.

Corner bakery (website) heeft op 2 plaatsen in Amsterdam zijn deuren geopend. Samen met mijn vriendinnetje ben ik naar de locatie in Amsterdam west geweest omdat dat wat gemakkelijker parkeren is. We hoefden beide niet in de stad te zijn dus dit was voor ons een ideale locatie. Uiteraard betaald parkeren, maar niet choquerend veel euro’tjes en plek zat!

Entourage

Oh wauw.. de inrichting en de aankleding is al net zo schattig als alle social media foto’s van de goed uitziende producten. De tafeltjes zijn vooraf ingedekt met fleurige placemats en een bloemetje. De menukaarten zijn in super lieve pastelkleuren en een leuke print afgedrukt en staan al op tafel.

Corner bakery tafel
Tafeltje met fleurige placemats!

De kaart

De kaart beloofde veel goeds. Alles wat ik op social media voorbij had zien komen stond met naam genoemd. Het is echt een soort van bucketlist ding geweest om zoiets te bestellen en van te genieten.

Lief menu Corner bakery Amsterdam
Menu, so qute!

De menukaart wordt onderverdeeld in de kopjes breakfast, salads, eggs, toast, rolls, ice cream, sweets, drinks en milkshakes. Bestaande uit pannenkoekjes, lekkere koffies, speciale taarten verse sapjes en overheerlijke huisgemaakte milkshakes. De kaart is trouwens in het Engels.

Het menu van corner bakery
Het menu van corner bakery..
Menu achterkant corner bakery
En de achterkant..

Bestelling

Omdat we na lunchtijd richting Amsterdam gingen hadden we geen zin in een uitgebreide lunch. Om die reden hebben we het een en ander gedeeld. Zelf ben ik een mega fan van pannenkoeken dus die werden sowieso besteld. We zijn gegaan voor de healthy pancakes met vers fruit a €9,95. Tevens hebben we allebei en donut besteld.

Qua drankjes waren we erg nieuwsgierig naar “unicorn” en “pink lady”. Eerst wat warms om vervolgens nog een koude milkshake er achteraan te bestellen.

Warme drankjes en donuts corner bakery Amsterdam
Warme drankjes en donuts

Ziet het er niet fantastisch uit? Hier wordt je toch een gelukkig mens van? HAHA, not. De smaak viel zooooooo tegen. Geen grap. De donut was trouwens heerlijk hoor, daar kan niet veel mis aan zijn. De donut was vers, niet te vet en lekker zoet. Prima dus. Maar omg die warme drankjes. Niet te doen. De pink lady zou moeten smaken naar white chocolate milk. De pink lady is trouwens degene met de roze slagroom. De white chocolate milk was op zijn minst gezegd niet bepaald op smaak. De unicorn variant, degene met de spekkies, zou pink chocolate milk bevatten. Helaas kon je dat stukje “chocolate” weglaten. Het was lauwe melk met een roze kleurstof er doorheen. Echt zo jammer dat het niet lekker was en dat de drankjes lauw werden geschonken.

Pancakes

Je zou toch denken dat elke jekko pannenkoeken zou moeten bakken. Helaas, ook de pannenkoeken waren gewoon niet lekker. Ik weet niet wat ze hadden gedaan met het beslag, maar in mijn beleving at ik heel veel ei. Ik heb nog nooit een pannenkoek of American pancakes laten staan, maar jawel Corner bakery Amsterdam kreeg het voor elkaar. Zo zonde! Wel credits voor het verse fruit trouwens wat er bij wordt geserveerd. Dat maakt dan wel weer een hoop goed.

Pancakes en vers fruit Corner bakery Amsterdam
Pancakes en vers fruit!

Buikje vol

We hebben de pancakes niet op gekregen en een groot deel van de warme drankjes laten staan. De buiken zaten goed vol, dat dan weer wel. Maar er was niet perse echt een ultiem geniet momentje. Het genietmomentje was eigenlijk vooral het kijken naar het eten. Want wat ziet het er toch leuk, lief, schattig en lekker uit. Mijn droom is natuurlijk niet echt in duigen gevallen (wel een beetje ;P) maar wat ik wel jammer vond is dat we beide zo vol zaten van het niet zo lekkere eten en drinken dat we geen trek meer hadden in een van de milkshakes. Wellicht zijn die wel echt verrukkelijk.

Ik ben ook zo’n type dat dankbaar tegen de mannelijke of vrouwelijke serveerster zegt dat het lekker was wanneer ze hier naar vragen. Misschien had ik mijn mond open moeten trekken maar dit heb ik niet gedaan. De service is trouwens wel heel goed geweest. Zeer vriendelijk en een warm welkom! Wellicht hadden ze hun dag niet of was de barista en tegelijkertijd de kok ziek. Dat kan een keer gebeuren. Het heeft 2 goedlopende zaken dus er zullen zat mensen wel tevreden de deur uitlopen. Voor nu vind ik het zeker niet voor herhaling vatbaar, hoewel ik wel nieuwsgierig blijf naar de milkshakes. HAHA!

Corner bakery donut YUMMIE!
Corner bakery donut YUMMIE!

Iemand van jullie wel een positieve ervaring met Corner bakery? Wat had je besteld? I like to know..

 

Liefs,

xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.