Mascara’s vergelijken: 3x

Omdat iedereen dol en fan van de Essence lash princess mascara en het soms best fijn is om hetzelfde als iedereen te zijn, wil ik deze graag testen en vergelijken met 2 andere mascara’s. Nieuwsgierig? lees dan verder..

Handig weetje vooraf.. De mascara’s die ik heb getest zijn alle drie zwart van kleur en geen van drieën is waterproof.

Mascara test review
Deze 3 mascara’s zullen aan bod komen..

    1. Essence lash princess
False lash effect mascara €3,39 (12ml) bij Kruidvat/Trekpleister
    2. Dior Addict it-lash
De kosten hiervan zijn €33,99 bij Bol.com (ook verkrijgbaar bij de Bijenkorf, Ici Paris XL en Douglas)
    3. Catrice cosmetics Allround
Extra volume length & curl €2,99 (12ml) bij Kruidvat/Trekpleister

 

Essense lash princess mascara

Essence mascaraOm eerlijk te zijn gebruik ik deze mascara al een tijdje. Nog voordat deze echt populair werd en als een van de betere budgetmascara’s uit de test kwam. Toen kocht ik hem nog voor €2,89 (snik!). Maar goed, de vraag naar deze mascara steeg en daarmee ook de prijs. Het belooft een vals wimper effect te geven. De verpakking doet vrolijk aan. De inhoud is in het zwarte omhulsel gestoken waarbij de dop een tekeningetje bevat met een soort van korset. Dat mintgroene/turquoise is helemaal hipperdepip. Leuk uiterlijk!

Het borsteltje toont voller dan de borsteltjes die ik gewend ben. Ik merk dan ook tijdens het aanbrengen dat de mascara ook de korte/kleine wimpertjes meepakt. Dat is fijn en zorgt voor een volle wimperlook. Tevens verlengt de mascara inderdaad mijn wimpers. Wel oppassen geblazen.. de korte wimpertjes hebben de neiging om spinnenpootjes te worden door de “neppe” verlenging. Zeker bij het aanbrengen van een 2e laag.

De kwaliteit vind ik wat matig omdat de substantie gedurende het dragen afgeeft. Ik krul mijn wimpers waardoor ze op sommige momenten net de huid onder mijn wenkbrauwen raken. De opgemaakte wimpers geven dan af waardoor er lichte zwarte vlekjes ontstaan. Het lijkt alsof de substantie niet helemaal uithard. Dit zorgt er wel voor dat de mascara gemakkelijk te verwijderen is! Dat is dan weer een plus! De wimpers zien er na het aanbrengen wel puik uit!

Uiterlijk: 9
Bereik borsteltje: 8
Verlenging wimpers: 8
Anti-spinnenwimpers: 7
Prijs/kwaliteit: 7 (omdat hij afgeeft)
Verwijderen: 8,5
Eindcijfer: 7,9

Dior Addict it-lash mascara

Dior Addict it-lash mascaraZelf ben ik erg budgettair ingesteld en gun mezelf zelden tot nooit dure producten zoals deze mascara. Deze heb ik dan ook gekregen van vriendlief. Is hij niet geweldig? Qua prijs is het natuurlijk appels met peren vergelijken maar toch was ik benieuwd hoe hij uit de test komt in vergelijking met de andere 2 mascara’s. Het uiterlijk van deze mascara vind ik voor Dior begrippen vrij simpel. Het is vierkant en op de achterkant staat het merk Dior ingegraveerd in groot formaat. Dat maakt de verpakking iets classy-er. De gehele verpakking is plastic. Het vierkante ligt wat minder lekker in mijn hand.

Het borsteltje staat wijds uit elkaar en oogt leeg. Het is een soort van kammetje maar wel van zeer flexibel materiaal wat het aanbrengen prettig maakt. Ondanks dat het borsteltje minder vol is dan andere borsteltjes pakt het ook de kortste/kleinste wimpers mee!

Voor spinnenpootwimpers hoef je niet bang te zijn. Althans, mijn wimpers zijn hier bij deze mascara niet gevoelig voor. De mascara lijkt een wat dunnere substantie dan de budgetmascara’s. Wat ik wel echt een ++ vindt, is dat de mascara niet afgeeft op de huid boven mijn ogen. Daarin merk je wel degelijk een kwaliteitsverschil. Ondanks dat is de mascara wel gemakkelijk te verwijderen.

Uiterlijk: 7,8
Bereik borsteltje: 8,5
Verlenging wimpers: 7
Anti-spinnenwimpers: 9
Prijs/kwaliteit: 7 (hij is nou eenmaal erg duur)
Verwijderen: 8
Eindcijfer: 7,8

Catrice cosmetics allround mascara

Catrice cosmetics allround mascara

In mijn puberteit gebruikte ik hiervan de waterproof variant in de blauwe verpakking. Naar mate ik ouder werd (en met make-up zwemmen niet meer nodig vond) kreeg ik het idee dat waterproofmascara een grotere aanslag is op je wimpers. Om die reden ben ik overgestapt ondanks dat de waterproofmascara wel beviel. De rode verpakking vind ik zeer basic. Het biedt in mijn ogen, naast de speels opgedrukte letters, geen sprekend uiterlijk. Ik ben ook niet perse een fan van rood, dat speelt wellicht mee.

Het borsteltje oogt veelbelovend. Minder vol dan het borsteltje van de Essence mascara maar weer voller dan het borsteltje van de Dior mascara. Echter merk ik dat dit borsteltje of de kwaliteit van de mascara mijn wimpers niet heel veel goeds brengt. De korte wimpers pakt hij niet mee en hij plakt wimpers aan elkaar waardoor de blik niet vol oogt en daardoor de spinnenpoot weer de hoek om komt zetten. Het heeft wel een mooi verlengend effect op mijn wimpers!

De kwaliteit van de substantie is wat betreft het afgeven wel echt top. Ik ken weinig budgetmascara’s die niet afgeven. Chapeau Catrice! Op een luie avond heb ik mijn make-up er een nacht op laten zitten en mijn wimpers lijken de volgende dag wel mooier te zitten dan op de dag zelf. De mascara lijkt voller te worden gedurende het er langer op zit. Beetje vreemd. Mijn wimpers blijven wel mooi gekruld! Tijdens het verwijderen gebeurt er iets geks. De mascara lijkt dusdanig te verdunnen dat het in mijn oog terecht komt. Dit verzamelt zich allemaal in mijn ooghoek. Ranzig! Zeer doet het niet.

Uiterlijk: 6,5
Bereik borsteltje: 6,5
Verlenging wimpers: 7,5
Anti-spinnenwimpers: 6,5
Prijs/kwaliteit: 7 (geeft niet af, dat is me veel waard!)
Verwijderen: 6,3
Eindcijfer: 6,7

Dus…..

Goedkoop hoeft niet perse duurkoop te zijn! De mascara van Essence komt (voor mijn wimpers) bij mij het beste uit de test. Waar ik wel echt van baal is dat hij afgeeft. Het niet afgeven van een mascara is me veel waard. Echter is de mascara van Dior, die op mijn wimpers ongeveer hetzelfde resultaat geeft, €30 duurder! Is dat het  dan ook nog waard? I dont know… Ik denk dat ik moet concluderen dat ik gewoon nog niet de ideale mascara heb gevonden maar de Essence komt voor mij wel het dichtstbij. Zeker qua prijs/kwaliteit verhouding!

Wat is jou favoriete mascara? I like to know..

-xx-

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.