HOTSPOT Crêpeaffaire Haarlem: ben jij ook zo’n crêpeliefhebber?!

Old Amsterdam crêpe

Hotspot in Haarlem

Van de week ben ik gaan lunchen bij “crêpeaffaire” in Haarlem. Voor alle pannenkoekenfans en crêpefans is dit echt the place to be. Het concept vind ik fantastisch. Als pannenkoeken fan keek ik mijn ogen uit toen ik de kaart zag, en ze hebben ook nog eens heerlijke koffie. Benieuwd? Lees dan verder!

Locatie

De crêperie genaamd “crêpeaffaire” is te vinden in het centrum van Haarlem, vlakbij de gezellige winkelstraten. Tot nu toe is het de enige tent in Nederland maar als je het mijn vraagt zullen er binnenkort meerdere deuren open gaan in Nederland. In andere landen hebben ze ook al verschillende tenten! Vooral in de UK zijn er meerdere “crêpeaffaire” tenten open. Daar is het schijnbaar (al) een echte hype. De crêperie bevindt zich op 7 a 8 minuten lopen van het station Haarlem en is met de auto ook gemakkelijk te bereiken. Er zijn genoeg parkeermogelijkheden in de buurt van kruisstraat nummer 22. Één klein nadeeltje, het is wel betaald parkeren.

Sfeer

De crêperie is sfeervol ingericht. Het is geen lichte ruimte maar hierdoor niet minder gezellig. Door de krijtwand met leuke teksten en de houten wand met allerlei leuke accessoires geeft het me een huiselijk gevoel. Ze hebben verschillende zitjes gecreëerd in het pand. Je kan hoog zitten, laag zitten, bankhangen en er is een lange tafel met tijdschriften waar je bijvoorbeeld met een grote groep aan kunt zitten. Voor ieder wat wils!

Crepeaffaire zithoek
Bij de krijtwand is een heerlijke zithoek gecreëerd met fauteuils en een bank.

 

Lange tafel
De lange tafel

Wat tevens een bijdrage levert aan de sfeer is de open keuken. Het personeel lijkt op elkaar ingespeeld en weet wat ze doen. Het contact tussen de personeelsleden lijkt nog wat statisch en zakelijk en mag wat mij betreft wat spontaner. Maar dat is misschien ook afhankelijk van de dag. We hebben allemaal wel eens een off day. Alleen door de open keuken valt de communicatie tussen de medewerkers voor mij extra op.

Open keuken/bar
Open keuken/bar

De kaart – drinken

De Crêpeaffaire biedt echt alles aan wat ik zoek. Allereest de dranken. Ik ben wat bevooroordeeld omdat ze mijn meest favoriete Ice tea EVER hebben van Bos. Tevens hebben ze verse sappen en verschillende soorten fruit smoothies. Naast fruit smoothies hebben ze ook veggie smoothies wat momenteel natuurlijk helemaal hip is. Zelf moet ik er niet aan denken, vegetarisch of vegan zijn. Respect voor de mensen die het wel hun way of life kunnen maken.

Voor een lekkere bak koffie ben je hier ook aan het goede adres. De keuze is reuze. Ze hebben de standaard koffies als espresso, cappuccino en latte macchiato maar ook koffies met een smaakje! Daar ben ik zelf nogal fan van. Tevens koffie met een likeurtje, warme chocomel en een ijskoffie staan in het menu. Daar moet dus wel iets tussen zitten wat bevalt. Voor de niet koffie drinkers maar de theeleuten is er ook voldoende keus. Ze bieden verschillende verse thee aan (gember/munt) maar ook verschillende smaakjes die je thuis niet in de kast zal hebben staan. Althans, ik niet. Notendroom is hier een voorbeeld van. Thee met een heerlijke notenmelange smaak.

Drankenkaart crêpeaffaire
De foto is niet best. Ik moet overstappen op een betere camera, maar volgens mij is het leesbaar.

Niet leesbaar? Klik dan hier voor een PDF bestand van de menukaart.

De kaart – eten

Mensen met keuzestress en twijfelaars, pas op! Dit kan moeilijk worden. Toen ik de kaart voor me zag moest ik even slikken. Ik ben namelijk zo’n twijfelaar die moeilijk keuzes maakt. Zoete en hartige crêpes. Ik had geen idee dat er zoveel mogelijkheden waren om een crêpe op smaak te maken. Naast crêpes staan er ook salades, wafels, muffins en gebakjes op de kaart. Als ik hier niet met +5kg vandaan kom, dan weet ik het ook niet meer!

Ik ben even uit mijn comfortzone gegaan en heb de “old Amsterdam” besteld. En owja, daarna de “apple crumble” en ik schaam me er niet voor. HAHA! Wat een smaaksensatie! Mijn vriend had de “banana split”. De beste man was in eerste instantie wat sceptisch tegenover het lunchen bij een crêperie maar het beviel hem prima. Het is vullend en 1 crêpe is ruim voldoende voor de gemiddelde eter. Voor de volledige menukaart inclusief prijzen klik hier.

Koffie, verse jus en 2 overheerlijke crêpes!
Koffie, verse jus en 2 overheerlijke crêpes!

De kaart – specials

Buiten de kaart om hebben ze ook op het krijtbord een weekspecial staan en de aanraders. Althans, dat was tijdens mijn bezoek zo. Neem dus voor dat je beslist ook een kijkje op de krijtwand achterin.

Tevens bieden ze een compleet ontbijt voor €12,50 aan en kan je er een high tea doen voor €17,50! Naar de high tea ben ik echt super nieuwsgierig dus daar ga ik nog een keer voor terugkomen. Als dit bevalt zal ik hier zeker een blog over schrijven!

Eindstand Crêpeaffaire Haarlem

Ja beste Crêpeaffaire eigenaar of eigenaren, jullie hebben er 2 fans bij! Hopelijk heb ik jullie lezers ook enthousiast gekregen. Mocht je in de buurt zijn of een dagje Haarlem in de planning hebben, dan zou ik er zeker langs gaan voor een crêpe, verse smoothie of een warme wafel. Ik ben zeer tevreden over de sfeer, het eten, de keuzes op de kaart en de service. Keep up the good work en tot snel!

Tip

Wordt lid van de crêpeaffaire club voor leuke kortingen. Download de app! Meer informatie lees je hier.

 

XOXO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.