Doet de bodymist daadwerkelijk wat er op de verpakking beschreven staat?

De 3 getestte bodymist

Benieuwd of de bodymist daadwerkelijk doet wat het beloofd? Lees dan snel verder. Ik testte er 3.

Bodymist

Eerder schreef ik een blog over bodymisten en de vele voordelen. Wil je de vele voordelen van bodymist ontdekken, klik dan hier! 🙂 Een bodymist bevat meer water dan een parfum of eu de toilette waardoor de geur niet zal overheersen bij regelmatig sprayen en daardoor geschikt voor lichaam en kleding. In deze blog zal ik 3 bodymisten reviewen die ik de afgelopen periode heb getest. Het zijn bodymisten in verschillende prijsklassen en verschillende merken. Let’s begin!

Numero #1

Therme skincare bodymist

Een van mijn favorietjes is deze bodymist van Therme. Deze bodymist van Therme skincare met de geur Bali flower heeft een bloemige geur (duhhhh). Een subtiele geur van witte lotus wat behoort tot een oriëntaalse geur. Er zit een vleugje vanille, orchidee en jasmijn in. Orchidee en de toegevoegde rijstmelk zouden een verzorgende werking moeten hebben, geschikt voor alle huidtypen. Tevens geschikt voor je haar/kleding/linnengoed/wasgoed en interieur geeft de verpakking aan.

De geur heeft op mij een ontspannen werking. Een beetje een frisse Spa geut wat me doet verlangen naar een dagje sauna. Ik kocht deze bij de op=op winkel voor €2,50 in de aanbieding.. Geen geld! Tevens is de bodymist online te verkrijgen en bij verschillende drogisten. De prijs varieert heel erg per winkel maar is om en nabij de €5.

Tijdens het gebruiken merk ik inderdaad dat deze spray een verzorgende werking heeft. Het plakt totaal niet maar je merkt dat het een soort van laagje achterlaat op je huid. In de ingrediënten zit ook een olie verwerkt wat dit verklaard. Uiteraard is het dusdanig verdund dat het geen vlekken geeft op kleding/linnengoed. Wel opletten dat je het vanaf een centimetertje of 30 sprayt natuurlijk. Ikzelf heb momenteel een mega droge huid waarbij je echt verschil merkt voor en na het gebruik. Deze spray doet dus wat hij beloofd. Mijn droge huid verdwijnt en voelt verzorgd aan en dat met een heerlijke bloemige geur! Love it!

Numero #2

Flirty fruits bodymist
Flirty fruits bodymist

Flirty fruits bodymist met citrus, red fruit en rose. Deze bodymist kwam ik tegen bij de Kruidvat. Hij kost €7,99 maar let vooral op de aanbiedingen en loop ook eens bij de op=op winkel naar binnen! Ik heb hem op de kop getikt voor €2,99. Ergens ben ik blij dat ik er niet de jackpot voor heb betaald. De geur is lekker om op te sprayen voor bijvoorbeeld een dagje strand. Het heeft een energieke zomerse geur. Hij is heerlijk zoet! Over de geur ben ik dan ook zeker tevreden.

Op het flesje wordt beschreven dat de bodymist een verfrissend effect zal geven. Wat hier nou eigenlijk precies bedoeld wordt, begrijp ik niet helemaal. Hoe voelt een verfrissend effect op je huid? Ik kan me voorstellen dat als je het product vooraf in de koelkast zet, dat je dan sowieso een verfrissend effect op je lichaam creëert. I dont know… Dat verfrissende effect haal ik vooral uit de geur waarbij je weer lekker fris ruikt.

De bodymist is verrijkt met hydraterende ingrediënten voor extra verzorging van de huid. Aha, het moet de huis dus verzorgen! Ik kan je vertellen dat mijn huid zacht aanvoelt na het sprayen. Dat is fijn en zeker in combinatie met de zoet geur. Echter merk ik niet perse dat het mijn huid ook verzorgt. Ik heb eerder het idee dat mijn huid een paar uur na het opsprayen van de bodymist droger is dan daarvoor. De spray lijkt dus niet te voeden maar voorziet je wel even van een zijde zacht huidje. Dat is ook wat waard. Een nadeel van deze spray…. na het sprayen moet je echt even geduld hebben met de geur. De eerste paar minuutjes overheerst de alcohol die er in verwerkt is.

Deze bodymist raad ik niet aan voor de gevoelige huid. Zelf heb ik een droge maar vrij makkelijke huid en ik voel het een klein beetje prikken als ik het rechtstreeks op mijn huid spray. Mensen met een gevoelige huid zouden deze spraywel prima kunnen gebruiken voor kleding en linnengoed! Na even geduld is de geur heerlijk!

Numero #3

Treets relaxing pillowspray
Treets relaxing pillowspray

Naar deze spray was ik zelf het nieuwsgierigst.

Treets heeft zover ik heb ontdekt 3 verschillende soorten pillowsprays met verschillende geuren. Sleep well pillowspray, Calming pillowspray en relaxing pillowspray. Ik kocht en testte de laatste variant. Zelf kocht ik de spray bij De Tuinen ofwel Holland & Barret. Ik kocht hem voor €7,99 en daarmee is het een van mijn duurdere sprays. TIP: Koop hem online! Ik zie dat ze daar goedkoper zijn.

Ik heb de relaxing pillowspray 2 weken getest. Ik koos expres voor de geur lavendel omdat ik verschillende onderzoekjes heb gelezen over de werking van de lavendelgeur. Uit onderzoeken van de aroma-industrie komt naar voren dat de geur van lavendel daadwerkelijk een kalmerend en stres reducerende werking heeft. De wetenschappelijke onderzoeken houden hun twijfels..

De verpakking geeft aan dat de kalmerende aroma’s zullen zorgen voor een diepe en ontspannen slaap. Ik kan je vertellen… ik heb de afgelopen 2 weken nog nooit zo slecht geslapen. En dat zegt nogal wat. Als er een WK slapen zou zijn zou ik een serieuze kanshebber zijn op de wereldtitel. Ik weet niet hoe het komt maar het inslapen ging zo slecht en ik werd soms meerdere malen keren per nacht wakker. Sommige nachten sliep ik wel vast en aan een stuk door. Of ik nou wel of geen wekker had gezet wegens werk maakte ook geen verschil. Het inslapen ging gewoon voor geen meter.

Voor mij doet deze spray alles behalve wat het beloofd. Ik besef me dat dit voor iedereen anders kan zijn en dat ik wellicht te gespitst was op het resultaat waardoor het slapen niet best ging. Voel je vrij om het te testen maar ik zou wel wachten totdat het in de aanbieding is, muahaha.. zonde van je geld anders! 😉

Tot zo ver..

Tot zo ver mijn review over deze 3 bodymisten. Gebruik jij ook een bodymist of heb je een favoriet? Laat het me weten, ik ben rete nieuwsgierig naar jullie ervaringen.

I like to know..

xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.