De vele voordelen van bodymist op een rijtje!

Bodymist verzamelaar

Sinds kort heb ik de bodymist ontdekt (nu pas? ja, rustig aan he!) en heb ik al een kleine verzameling opgebouwd. Het begon allemaal tijdens een bezoek bij de Action. Ineens, ergens in een gangpad, stonden daar allemaal kleurrijke flesjes die mijn aandacht trokken. Goed gedaan makers van deze verpakking, je oog wordt er gewoon naar toe getrokken! “Bodymist” las ik op de verpakking. Ik ben eens gaan ruiken aan de verschillende flesjes en werd verliefd op de geur “Ibiza vibes”. De geuren Aloha beach, Caribbean love en Miami surf vond ik net wat minder zoet en ik hou nou eenmaal van zoet. Zo kwam het dat de eerste bodymist in mijn winkelmandje terecht kwam. En dat voor €1,99!

Toen was het hek van de dam. Dit smaakte naar meer. Vanaf toen liep ik “per ongeluk” in verschillende winkels tegen bodymisten aan en ben ik me eens gaan inlezen in de verschillende doeleinden en werkingen van de bodymisten.

Bodymist verzameling
Bodymist verzameling

Voor welk doeleinde kan een bodymist worden gebruikt?

Een bodymist kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt, afhankelijk van de werking die op het flesje staat beschreven:

 • Verfrissen/parfumeren van lichaam/haar
 • Verfrissen/parfumeren van kleding/interieur/linnengoed/wasgoed
 • Verzorging van de huid
 • Kalmerende werking
 • Diepe en ontspannen slaap

Lees goed de verpakking om te weten welke werking de bodymist heeft en voor welk doeleinde het gebruikt kan worden. Zo heeft de bodymist van de Action bijvoorbeeld een geparfumeerd luchtje om je kleding te parfumeren. Uiteraard kan je het ook op je beddengoed spuiten om dit lekker te laten ruiken. De blauwe bodymist van Hegron welke ik ook bij de Action heb gekocht geeft aan een relaxing water te zijn. Op de verpakking staat echt bed & bodymist. Hoewel je praktisch gezien elke bodymist ook op beddengoed kan sprayen is dit een wat gerichtere en relaxtere geur voor in bed.

Action bodymist
Het flesje aan de linkerkant is een relaxing water bed&bodymist en het flesje aan de rechterkant is een zoete geur welke je dus vooral kan gebruiken voor het parfumeren/verfrissen.

De voordelen van bodymist

Ik viel in eerste instantie op de leuke verpakkingen maar inmiddels heb ik de vele voordelen van bodymist, een lichtere vorm van parfum, ontdekt.

 • De heerlijke geuren! Een van de voornaamste redenen waarom de bodymist gebruikt wordt (uiteraard afhankelijk van de werking) is de geur. Even sprayen en je ruikt heerlijk!
 • Het gemak! Een paar keer sprayen op je lichaam of kleding en je ruikt heerlijk. Komt je favoriete spijkerbroek net uit de was maar ruikt hij bijvoorbeeld naar eten wegens een heerlijke kooksessie? Even sprayen en het ruikt weer fris!
 • Een fris bed! Oké, wekelijks het bed verschonen is een must. Maar mocht je nou net die ene dag dat het moet geen zin hebben, spray dan wat bodymist op de lakens en je waant je alsnog in een fris bed!
 • In de zon te gebruiken! Door de mindere concentratie parfum die in de bodymist wordt gebruikt is de kans op huidirritaties kleiner. Ideale product om zomers lekker te ruiken. Natuurlijk ten alle tijden insmeren als je in de zon gaat!
 • Goedkoper! Bodymist is goedkoper dan een parfum of eu de toilet. Lekker royaal sprayen dus! En owja, het ideale kleinigheidje om cadeau te geven!
 • Gebruiksvriendelijk! Het is gemakkelijk mee te nemen, goedkoper en daardoor hoef je het niet te bewaren voor speciale gelegenheden. Dure parfum ben ik altijd erg zuinig mee, dit kan je lekker de hele dag door blijven sprayen. Je ruikt dus altijd lekker.
 • Plakt niet! Vooral de verzorgende bodymist kan je lekker op je huid sprayen zonder dat het plakt. Aankleden en klaar. Het is uiteraard geen vervanging van een verzorgende bodylotion maar voor ’s ochtends wanneer je haast hebt is het wel een heeeeeerlijke bijkomstigheid!

Tip

Om zo lang mogelijk van je bodymist geur te genieten,  spray dan direct na het douchen de bodymist op je body. Na het douchen staan je poriën namelijk open waardoor de bodymist beter intrekt.

Benieuwd of de bodymist doet wat hij beloofd?

Stay tuned! Donderdag komt komt de review van de bodymist met hun werking online.

xx

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.