Wat eten we vandaag? GEVULDE PAPRIKA MET PESTOOO

gevulde paprika zonder kaas

Kokkerellen is een amateur die met plezier in de keuken staat om wat te bereiden. Met de nadruk op amateur in mijn geval. Dus deze gevulde paprika maken kan echt iedereen!

Irritant he? 365 dagen in een jaar.. 365 keer de keuze maken over wat je ’s avonds gaat eten. Ik woon pas sinds kort samen en dus op mezelf en ik ben het nu al zat. Wat een keuzes en keuzes maken is sowieso al niet mijn sterkste punt. Daarom deel ik vandaag met jullie dit simpele receptje. Ik kwam het zelf ook tegen op internet, zelf wat kruidentjes toegevoegd en voila. De gevulde paprika bevatte alleen maar ingrediënten die zowel mijn vriend (iets wat lastige eter, al vindt hij zelf van niet) en ik lustte. Dus op naar de winkel! Ik ben naar de appie gegaan omdat dit op de route lag maar deze producten hebben ze volgens mij in alle supermarkten.

De boodschappen

Hoewel vriendlief eigenlijk geen tomaten lust, heb ik dit er lekker toch bijgedaan. Yummmm! Als extra heb ik krieltjes erbij gedaan. Dit kan natuurlijk ook vervangen worden door rijst, zoete aardappel, stokbrood en weet ik het wat!

In mijn boodschappenmandje flikkerde ik het volgende (grapje, ik  legde het er rustig in anders zouden de tomaten uit elkaar spatten):

Voor 2 personen

 • 2 puntpaprika’s (dit kunnen ook normale zijn, is misschien makkelijker met vullen)
 • 250 gram (runder)gehakt
 • Barbecue mini krieltjes (dit kan je ook vervangen voor iets anders)
 • Sambal oelek (1,5tl van nodig)
 • Italiaanse kruidenmix (1tl van nodig)
 • Basilicum (1tl van nodig)
 • Oregano (1tl van nodig)
 • Gemalen peper (naar smaak)
 • Pesto rosso (2el, die rode pesto)
 • Parmezaanse strooikaas
 • Italiaanse roerbakgroente (100 gram)
 • Cherrytomaatjes a 6 stuks
Albert Heijn boodschappen
Alle boodschappen die ik heb gehaald!

Benodigdheden

 • Oven
 • Snijplank
 • Mes om de paprika te snijden
 • Koekenpan/wokpan
 • Theelepel
 • Eetlepel
 • Spatel
 • Ovenschaal

Voorbereidingen voor de gevulde paprika

 • Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Als je een snelle koker ben kan dit stapje misschien ook wat later. Energiezuinig enzo 😉
 • Haal bij de puntpaprika in de lengte een gedeelte er af. Ik heb hem zelf niet exact gehalveerd zodat ik iets meer diepte kreeg in de puntpaprika. Ik had namelijk nogal platte puntpaprika’s gehaald. Niet over nagedacht (slim!).
 • Zorg dat je alle zaadjes van de paprika verwijderd.
Gesneden puntpaprika
Gesneden puntpaprika

Starten met koken voor dummies

 • Verhit de koekenpan en rul het gehakt gaar. Als ik gehakt rul doe ik dit zonder boter/olie omdat het gehakt bij mij altijd al genoeg vocht van zichzelf loslaat in het pannetje waardoor het anders één natte vette bende wordt.
 • Voeg tijdens het rullen de kruiden (basilicum, oregano, Italiaanse kruidenmix) toe. Dit kan ook al tijdens de voorbereiding zodat je de kruiden in het gehakt kan kneden maar zelf ben ik geen fan van mijn handen in in gehakt. Wellicht als je de kruiden nu pas toevoegt dat de smaak minder intens is, maar ik vond het prima en lekker zo. Tevens een stuk simpeler, love it!
 • Voeg de Italiaanse roerbakmix toe en bak dit een minuut of 3-4 mee.
 • Voeg aan het geheel de sambal oelek en de pesto rosso toe en verhit het geheel tot dat het bijna kookt.
 • Voeg dan de cherrytomaatjes toe en verwarm deze 1 minuut mee met het geheel.
 • Haal de pan van het vuur en vul de paprika’s met de inhoud van de pan.
 • Strooi over de gevulde paprika’s de Parmezaanse kaas naar wens.
 • Mocht je een bijgerecht hebben zoals aardappels, rijst etc. dan is dit het moment om dat in de pan te gieten voordat je de paprika’s de oven in doet zodat alles tegelijk klaar is.
 • Doe de paprika’s 10 minuten in de oven. TIP: neem af en toe wel even een kijkje. Mocht je een supersonische oven hebben dan is het wellicht iets eerder klaar!
Gevulde paprika met de Parmezaanse kaas
Gevulde paprika met de Parmezaanse kaas

Eetsmakelijk!

Dan zit alles er alweer op! Viel mee he? Bordje vol scheppen en eten maar. Vergeet je oven niet uit te zetten trouwens. Zelf had ik nog groente en krieltjes over. Ik heb dit lekker de volgende dag opgegeten met een kippenboutje er bij. Yummmm! Laat me weten of je nog dingen mist of iets anders hebt toegevoegd voor extra smaak. I like to know..

xx

Bordje vol met gevulde paprika en krieltjes
Bordje vol, eten maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.