(N)hotspot: lunchen bij grandcafé Koekenbier geen succes

Lunchkaart met koffie

Ik hou van eten en ik hou van mijn familie en vrienden. Lunchen met een vriendinnetje is daarom een match made in heaven! Ik was er al een aantal keer langsgereden maar nog nooit geweest: grandcafé Koekenbier.

Onder de loep

Voor een heleboel aantal jaren geleden (lees:2005) is dit grandcafé door onze vriendelijke vriend Herman den Blijker onder de loep genomen. Voor meer informatie hierover verwijs ik je door naar deze website. Vervolgens is er in 2015 ook een niet geheel positief bericht geschreven. De link daarvan vindt je hier.

Ik ben normaal gesproken niet zo’n inspector gadget hoor, en ga graag af op mijn eigen mening. Maar laatst kwam het grandcafé een keer ter sprake in een gesprek dat ik met iemand voerde en ik was benieuwd. Vandaar dat ik er gewoon naar toe ben gegaan voor een lunch.

Entourage

De entourage, ja ik weet het niet. Het was een regenachtige dag. Zeg maar non stop regenen gewoon, zo’n herfstdag. Dan hoop je dat als je ergens binnen stapt, dat de warmte je tegemoet komt. Zowel qua sfeer als qua temperatuur. Dat was helaas niet het geval. Het was wat koel, waar mijn vriendinnetje die het altijd warm heeft, wel content mee was. We zochten een tafeltje uit naast de kachel maar deze stond uit zoals ik al verwachtte.

De aankleding van het grandcafé moet je van houden. Het is wat oudbollig maar het is dan ook een grandcafé. Een moderne uitstraling zou niet bij het geheel passen. Ze hebben het wel leuk aangekleed met wat bloemetjes en plantjes maar om de een of andere reden straalt het geen warmte uit voor mij.

Tafel sfeer
Sfeertje wel he?

 

sfeerbeeld
Nog een sfeerbeeldje..

De kaart

Van de kaart was ik wel fan, veel belovend! De keuze is reuze en volgens mij zit er voor iedereen wel iets lekkers tussen.

Lunchkaart grandcafé Koekenbier
Lunchkaart Koekenbier

Ik heb moeite met keuzes maken dus voor mij was het 12-uurtje de ideale oplossing. Dat had namelijk van alles wat. Mijn vriendinnetje koos voor het broodje warme beenham. Het 12-uurtje was best te nassen. Vooral het kaassoepje wat er bij zat was verrukkelijk. Het gebakken ei had ik zelf kunnen maken. Ik ben geen keukenprinces en dat was degene die mijn ei had gemaakt ook klaarblijkelijk niet. Hij was taai. Alsof hij al een poosje op zo’n warmhoudplaat had gelegen. Ik ben niet heel kieskeurig, maar dit had echt beter gekund. Zonde!

12-uurtje
Het 12-uurtje

Het broodje warme beenham van mijn vrienndinnetje was aan de koude kant. De beenham daarentegen smaakte prima. We hadden er beide een lekkere een verse jus bij. Hier is niets op aan te merken!

Verse jus
Verse jus kan tijdens mijn lunch niet ontbreken!

Service

Ja, haha.. heb je even? Met die gedachte moet je daar ook echt gaan zitten. Mijn vriendinnetje en ik gingen er zitten. Er werd al vrij snel gevraagd of we iets wilde drinken, keurig. We vroegen zelf om de kaart toen het drinken werd geserveerd. We kwamen rond een uurtje of 13.00 binnen maar we zagen er niet echt hongerig uit denk ik.

Toen hebben we lekker wat gedronken en gewacht. En gewacht. En gewacht. Tot dat ik zelf maar ben opgestaan om aan te geven dat we een keuze hebben kunnen maken. De mevrouw kwam toen wel vrij vlot naar onze tafel, dat moet ik haar meegeven. Het wachten op het eten duurde iets langer dan gemiddeld maar niet perse choquerend lang.

Maar toen jongens….. ik kreeg mosterd bij mijn kroket. Logisch wel hoor, maar ik eet hem graag met mayonaise. Ik heb echt ruim 7 minuten lang met mijn nek omhoog gezeten om oogcontact te maken met de mensen achter de bar en de serveersters. Tevergeefs. Uiteindelijk ben ik wederom weer even naar ze toe gelopen en weer was het daarna snel geregeld.

Toen onze lunch op was en ons drinken ook (allang) kwamen ze de borden halen. Nog iets te drinken? had ik gevraagd als ik geld wilde verdienen. Maar tevergeefs. We hebben zelf aangegeven graag nog een koffie na te doen. De koffie was overigens heerlijk. Credits! We hebben lekker gekletst en daarna kwam wederom de uitdaging om oogcontact te maken met het personeel weer om te hoek om de rekening te vragen. Heel bijzonder dat ze er alles aan lijken te doen om je maar niet aan te kijken. Ik ben geen Cinderella om te zien maar toch ook zeker geen Shrek. Dus waar het aan lag? Geen idee.

Latte macchiato
Koffie’tje na!

 Eindstand grandcafé koekenbier

Tsja, nee. Ik zou het niet aanraden. Kijk dat de service niet helemaal optimaal is daar zit ik niet echt mee. Voor de gemiddelde Nederlander kan het geen kwaad om zelf eens een keer van die luie reet te komen om bijvoorbeeld te vragen om de kaart of mayonaise. Een beetje zelfinitiatief. Echter moet het eten dan wel uitmuntend zijn wil dat de service goedmaken en dat was niet het geval. Niet bepaald een hotspot maar eerder een notspot. Sorry Koekenbier. Misschien moet Herman toch weer even te hulp schieten?

xx,

Njoy life!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.