DIY super toffe tas voor weinig

DIY patches tas

DIY tas

Creatief bezig zijn, DIY do it yourself en ik in één zin doet alle mensen die mij kennen waarschijnlijk een grote lach op hun gezicht toveren. Ik en creatief? Not really! Toch wilde ik het proberen. Afgelopen zomer heb ik super leuke tassen voorbij zien komen met patches. Van die strijkplaatjes die moeders vroeger over gaten in spijkerbroeken heen streek om nog weer even van de kapotte broek gebruik te kunnen maken. Wisten zij veel dat het jaren later helemaal hip is om met gaten in je spijkerbroek rond te lopen. Anyway, ik wilde die patches, strijkemblemen, strijkplaatsen en hoe ze verder ook genoemd worden gebruiken om een toffe hippe tas mee te creëren.

Laten we beginnen

Om zo’n soort tas te maken heb je een zwarte simpele tas nodig. Ik heb de mijne besteld via AliExpress voor €4,33. Natuurlijk zijn simpele zwarte tassen ook gewoon te koop in winkels als Action, Kruidvat heeft ook nog wel eens wat, C&A etc. Op een bestelling van AliExpress moet je vaak een paar weken wachten voordat je je bestelling binnen hebt.

Zwarte tas AlieExpress
De simpele zwarte tas van AliExpress.

De patches die ik gebruikt heb, heb ik gekocht bij de Action. Ik had eerst patches met pin gekocht. Ik dacht dat dat wel lekker makkelijk was. Zo’n patches met een pin kan je namelijk zo in je tasje steken, dichtdoen en klaar. Echter werkte dit niet helemaal optimaal omdat de patch dan best wel los op de tas zat. Dus wat heb ik gedaan? Ik heb die pin er afgetrokken in de hoop dat ik de patch niet zou beschadigen. Dit ging gelukkig goed. Ik heb er voor gekozen om de patches te bevestigen met secondelijm. DIY, ideaal! De patches met pin heb ik bij de Action gekocht voor €1,49 geloof ik. Ik ben het bonnetje kwijt, dus prik me er niet op vast 😉 Er zijn nog veel meer soorten verpakkingen.

Bij de Xenos verkopen ze trouwen ook super leuke! Deze zitten per 3 verpakt en kosten €1,49 ver verpakking!

Patches met pin en strijkemblemen
De patches met pin en strijkemblemen die ik gebruikt heb!

De secondelijm heb ik ook bij de Action gehaald. 2 tubes in 1 verpakking voor €1,19! Eenmaal op zoek naar de secondelijm kwam ik nog meer patches tegen voor op mijn tas. Des te meer keuze, des te beter uiteraard. Echter waren dit de echte strijkemblemen en zat hier al geen pin aan. Win win situatie dus die moest ik meenemen. De keuze is reuze. Ik heb 2 verschillende verpakkingen strijkemblemen meegenomen maar er is veel meer keuze. Per verpakking betaal je €1,24! Geen geld 🙂

Secondelijm Bison
Secondelijm van Bison bij de Action vandaan!

Alle producten in huis?

Nadat ik alle producten die ik nodig had in huis had gehaald kon ik beginnen met het DIY project en ben ik de emblemen/patches, whatever you wanna call them, op de tas gaan leggen. In eerste instantie zonder lijm om te kijken wat ik mooi vind. Zo ben ik een beetje gaan schuiven en heb ik een drukke en een rustige tas gemaakt. De ene keer legde ik ze netjes geordend neer een de andere keer kris kras door elkaar heen totdat ik tevreden was.

DIY tas met strijkemblemen
Gewoon een beetje proberen door hier en daar wat neer te leggen en te verschuiven!

Als je tevreden bent met hoe de tas er uitziet kan je de emblemen gaan vastplakken. Ik ben super tevreden met het resultaat. Eigenlijk is het een typisch festivalseizoen tasje dus ben ik iets wat laat. Maar hey, beter laat dan nooit!

Eindresultaat DIY tas met emblemen
Het eindresultaat!

Totalen

De tas die ik heb gebruikt heb ik voor €4,33 gekocht. Van de emblemen heb ik uiteindelijk 2 verpakkingen van de 3 gebruikt. Ik ben een beetje hebberig dus ik kocht meer dan ik nodig had. De ene verpakking was €1,49 en de andere verpakking was €1,24. Dan heb ik van de 2 tubes lijm maar 1 tube nodig gehad. Voor 2 betaalde je €1,19 wat maakt dat dat ene tube’tje ongeveer €0,60 kost. Dat andere tubetje gebruik ik wel weer voor iets anders!

Het totaal van de tas komt dan neer op €7,66! Ik heb online gekeken voor een kant en klare tas met patches/strijkemblemen en die vond ik vanaf zo’n €15! Leuk DIY project en mijn doel is dus bereikt. Gierige Hollander he.. 😉

Ik twijfel alleen nog of ik de achterkant ook zal doen. Wat zouden jullie doen? I like to know..

XX, 

Njoy life!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.