Koffie voor gevorderden

koffietijd koffie latte macchiato maltesers cacao

Verse koffie ’s ochtends, werkelijk waar heerlijk! Mijn ultieme koffiegenot. Vanwege mijn onregelmatige diensten in de jeugdzorg werk ik ochtend- en avonddiensten met elkaar afgewisseld. Hoewel ik een enorme hekel heb aan de late diensten, omdat ik naar mijn idee zit te wachten tot dat ik aan het werk mag, kijk ik wel altijd uit naar de vrije ochtend. Dit omdat ik lekker op mijn gemakje wakker kan worden en mijn eigen overheerlijke kopje koffie kan maken. Met een ochtenddienst heb ik hier de rust en de tijd niet voor. Of naja, neem ik hier de rust en de tijd niet voor.

Skere tijden!

Ondanks dat ik een mega ochtendmens ben gaat mijn wekker zo laat mogelijk. Ik hou ’s ochtends toch méér van slapen dan van koffie (oeps!). Herkenbaar voor velen denk ik. Mijn eerste bakje koffie drink ik dan op mijn werk. Zwarte vers gezette koffie met melkpoeder. ‘Skere’ tijden in de jeugdzorg, om even in de taal van het gemiddelde jeugdzorg kindje te spreken. Skeer staat voor blut, armoedig, crisis. Soms neem ik vanuit huis een zakje oploskoffie van Nescafé mee. Kennen jullie die? Je hebt ze in allerlei smaken. Vanille blijft toch echt mijn favoriet.

nescafe koffie
Het is erg, maar ik heb ze allemaal in huis. Ze waren laatst in de bonus bij de AH dus vandaar 😉

Vanille koffie uit een zakje van Nescafé is dus best te drinken. Maar de koffie die ik maak op mijn vrije ochtenden, dát is pas echt mijn favoriet! Ik maak dan een latte macchiato. Veel melk, minder koffie. Dat vind ik het lekkerst. Er zijn zat mensen die wel eens zeggen dat je dan helemaal geen koffie drinkt. Koffie drink je volgens hen namelijk zwart. Dan ben je een echte koffie drinker. Mij niet gezien en I dont give a ***!

Let’s start!

Mijn ideale koffie begint met het opschuimen van melk. Hiervoor gebruik ik houdbare volle melk omdat dit voor mij de lekkerste schuimlaag oplevert. Met halfvolle melk is mijn schuimlaag altijd net ff minder stevig. Houdbare melk vind ik koud niet te drinken maar voor het opschuimen van melk is het ideaal. Vriendlief drinkt geen koffie en liever ook geen melk dus dan vandaar de houdbare melk. Zonde om steeds melk weg te moeten gooien omdat het over datum gaat.

volle melk melkunie melkopschuimen
Ik gebruik nu de houdbare volle melk van Melkunie. Dit kan natuurlijk elke variant van volle melk zijn.

Om de melk op te schuimen gebruik ik een apparaatje. ‘Vroegah’ deed ik dit met zo’n handmatige opklopper. Ken je die? Dan stond je echt als een malle een soort van zeefje heen en weer te pompen.. haha! Ik ben wel echt dolgelukkig met de elektrische variant van Philips Senseo. Wat een luxe! Voordat ik deze Philips melkschuimer kocht, heb ik heel lang een melkschuimer van Inventum gebruikt. Ook echt een super goed ding! Die heb ik lekker in mijn ouderlijk huis achtergelaten zodat ik bij mijn ouders ook een lekker bakje koffie kan maken wanneer ik daar binnen wandel.

Philips Senseo melkschuimer koffieglas
De Philips Senseo melkschuimer en het glas waarin ik altijd mijn latte macchiato maak. Deze glazen zijn verkrijgbaar bij de Blokker, Hema en Kwantum.

Wanneer ik mijn melkschuimer aan heb staan zet ik ook gelijk mijn Nespresso koffieapparaat van Krups aan zodat deze warm kan worden. Interessant he, mijn stappenplan. Ik ben ook niet perse merkvast zoals je merkt. Verschillende apparaten van verschillende merken. Ik koop vaak elektronische producten op basis van reviews en aanbiedingen. Vandaar!

Welke koffie cup vind ik het lekkerst?

Anyway, waar het natuurlijk om gaat is de koffie die je vervolgens gebruikt. Ik heb al heel wat cups geprobeerd. Die van Nespresso zelf, Lidl, AH huismerk.. maar ik kom toch steeds weer terug op de cups van Douwe Egberts. Ik heb altijd de lungo en de espresso variant van Douwe Egeberts in de kast liggen.

Douwe Egberts Nespresso cups lungo espresso
Links de lungo variant en rechts de espresso variant. De cups hebben een verschillende kleur.
Café Royal

Maaaaar beste lezers.. laats heb ik koffie met een smaakje ontdekt. WAUW! Voor iedereen die geen koffie lust maar dit wel wil ‘leren drinken’, opgelet! Ik bestelde het wel eens in een restaurant weetjewel. Van die koffie’s met een smaakje, en dat was dan echt een moment van genot. Maar toen ontdekte ik de cups van Café royal voor thuis en die zijn ideaal en overheerlijk. Bij de AH hebben ze de cups in de smaken caramel en hazelnoot. De cups werken echt exact hetzelfde als iedere andere cup, het smaakje zit namelijk in de cup verwerkt. Ik hoop dat ze ooit vanille op de markt gaan brengen (hint hint)!!!

Café Royal hazelnut caramel
Zo ziet de verpakking van de Café Royal koffie er uit. Yummie!

De koffie met een smaakje vul ik aan met siroop van Monin. Ook die koop ik gewoon bij de Albert Heijn. Karamel, hazelnoot en vanille heb ik in de kast staan. Heerlijk om een koffielepel, zo’n latte macchiato koffielepel, door de koffie heen te roeren. Een siroopje kan ik natuurlijk ook toevoegen wanneer ik een ‘naturel’ latte macchiato maak met de cups van Douwe Egberts maar eerlijk is eerlijk.. de koffie van Café Royal met een smaakje + een lepel siroop van Monin is het aller aller aller lekkerst. De mensen die geen koffie lusten zouden dit een keertje kunnen proberen. Wie weet 🙂

monin siroop hazelnoot caramel vanille
De verschillende Monin siropen. Doe hier een latte macchiato lepel van in je koffieglas en geniet!
Wat is jullie lekkerste koffie?

Stiekem ben ik ook wel erg benieuwd naar de ervaringen van Dolce Gusto koffie. Voor de Dolce Gusto apparaten zijn speciale cups gemaakt met melk. Omdat mijn vriend geen koffie drinkt kan ik iedere keer pakken melk weggooien omdat ze te lang open staan of over datum gaan. Die cups met melk zijn dan een ideale oplossing. Ik hoor van vele dat de koffie van Dolce Gusto minder lekker is dan andere koffies. Ik zou ik niet zijn om dit toch te willen proberen. Eigenlijk moet ik gewoon op zoek naar een bekende die zo’n apparaat heeft om het eens een keer te proeven en te ervaren. Dolce Gusto heeft ook vele smaken.

Geduld heb ik wél tijdens mijn werk maar in mijn privé wat minder. Ik moet mezelf echt beheersen om niet gewoon zo’n apparaat aan te schaffen. Je kan het maar hebben. Wie weet. Tot nu toe heb ik mezelf nog onder controle maar mij kennende biedt dat geen garantie voor de toekomst.
Hebben jullie ervaring met Dolce Gusto of hebben jullie een andere favoriet?

XX,

I like to know

Njoy life!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.