Kaakschaatsen tijdens het festivalseizoen

Kaakschaatsen lijkt een nieuwe hobby onder de jongvolwassenen. Misschien moet ik het geen hobby noemen maar eerder een sport. Het festivalseizoen was ‘aan’ afgelopen zomer. Open air, Dance valley, Ducth valley, Latin village en Mysterland. Hele verschillende festivals maar op ieder festival kwam ik de kaakschaatsende sporters tegen. Het is indrukwekkend om te zien hoe vaak de kaken van de desbetreffende mensen heen en weer  kunnen bewegen. Sommige kunnen tegelijkertijd ook nog met hun tanden klapperen en met hun tong draaiende bewegingen maken. Ik vind het bizar. Bizar sneu ook eigenlijk. Daar waar ze vorig jaar nog met enige gene een zonnebril droegen om het een en ander te verdoezelen, halen ze nu ongegeneerd tasjes te voorschijn met pilletjes in alle kleuren en smaken, “snoepjes” ook wel genaamd in de gebruikende volksmond. 

FullSizeRender FILTER
Dit zijn natuurlijk gewoon echte snoepjes 😉
Saaie muts

Wanneer ik op een verjaardag zit en een gesprek opvang tussen 2 meiden val ik stijl achterover. Een vriend van Truus is verliefd geworden op een meisje. Het meisje dat luisterde naar het verhaal wilde hier alles van weten. Nu denk je dat ze gaat vertellen hoe oud het meisje is, wat voor werk ze doet etc. maar nee! Truus verteld dat ze haar heeft ontmoet op een festival waarbij ze allebei hadden gesnoept. Het meisje waarmee zij in gesprek was jubelde van blijdschap: “woooow, nu al goedgekeurd.. geen saaie muts dus”. Van binnen moet ik lachen en huilen tegelijk. Ik dit tegenwoordig de maatstaaf om goedgekeurd te worden? Ik als niet gebruiker wordt dus niet goedgekeurd en ben blijkbaar een saaie muts.

Omgekeerde wereld

Ik kijk de meiden nog eens van top tot teen aan. Het ene meisje werkt in de toerisme/recreatie  en de ander is kapster. Mooie verzorgde meiden. Ik betrap mezelf er op dat ik bevooroordeeld ben terwijl ik inmiddels allang weet dat zelf de normaalste mensen tijdens het festivalseizoen ieder weekend een “snoepje” nemen om vervolgens uit hun dak te gaan. Het wordt zo normaal. Er werd eerst door vele mensen geoordeeld wanneer je drugs gebruikte. Ik merk dat het nu de omgekeerde wereld aan het worden is. De mensen die niet gebruiken worden beoordeeld en moeten sterk in hun schoenen staan om bij hun standpunt te blijven. Ik word serieus vanuit verschillende hoeken aangemoedigd om het ook eens te proberen en ik word als ‘saai’ bestempeld wanneer ik aangeef het niet te willen. Vaak word ik vol verbazing aangekeken en een enkeling knoopt er een gesprek over aan wanneer in aangeef dat ik geen drugs gebruik. Vaak wordt dan de vraag gesteld: “maar je drinkt toch ook alcohol? Dat is eigenlijk softdrugs”. Wanneer ik die vraag krijg begin ik te zuchten en loop ik weg met de gedachte dat ik weer zo’n enorme leeghoofd voor me heb staan. Ik ben de discussie wel eens aangegaan maar dit is geheel zinloos en eindigt in een welles nietes gesprek. Laat me lekker behoren tot de niet gebruikers. Ik ga van de winter wel naar de ijsbaan om te schaatsen en gebruik mijn kaken wel om eten naar binnen te werken (ook zo’n irritatiepuntje wanneer je met alleen maar “snoepers” op stap bent…. Die hebben geen honger, sta je in je eentje te snaaien bij zo’n junkfood kraam. Enig!).

FullSizeRender FILERR
Deze ‘drugs’ foto’s werden medemogelijk gemaakt door het aanschaffen van Tictac, Smint en Smarties mini.
Controles

Ja jongens en meisjes, kaakschaatsen. Super hip. Ik vraag me af wat er gebeurt als we onze kaakschaatsende sporters testen op doping. Iets wat de politie nu geloof ik gaat doen in combinatie met blaascontroles. Drank en drugs controles mogen ze vaker inzetten. Want ja lieve mensen.. veel kaakschaatsende snoepende sporters stappen na het festival gewoon weer hun auto in. Ik weet ook niet wat hen bezield. Zullen ze gepoept hebben in zo’n vies chemisch toiletje om vervolgens te denken dat ze hun snoepje verteerd hebben en daardoor weer kunnen rijden? Reuze interessant allemaal maar mij niet gezien, jou wel?

xx,

I like to know

Njoy life!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.